Kerameikon Logo
 
KERAMEIKON, Croatian Ceramic Association

KERAMEIKON,

the Croatian Ceramic Association represents a non-profit NGO that gathers ceramic artists, Pottery craftsmen, Art experts, curators, Pottery lovers, institutions, associations and all other who are interested to participate in the promotion and development of ceramic Art.

The prescribed goals on the Association: to develop and upgrade the level of communication and collaboration among ceramic artists on a global international scene.

 
Photo
Exhibition of Visnja Markovinovic

S dolaskom proljeća u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10 uz izlaganje dijela stalnog postava KERAMEIKONOVE ZBIRKE SUVREMENE SVJETSKE KERAMIKE započinje nova serija izložbi u izlozima.

U petak, 21. ožujka u 19 sati u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10, varaždinskoj publici predstavit će svojom malom retrospektivom jedna od velikih dama hrvatske umjetnosti, slikarica i keramičarka Višnja Markovinović.
Keramoskulpture koje izlaže obuhvaćaju vremensko razdoblje od 1982. do današnjih dana.
Izložba se može razgledati do 21. travnja 2014. godine.

Radno vrijeme KERAMEIKONOVE GALERIJE K 10:
Utorkom, srijedom i petkom od 18 do 20 sati;
četvrtkom, subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati.
Ponedjeljkom i praznicima zatvoreno.
Organizirane grupe mogu dogovoriti svoj posjet
izvan radnog vremena na broj:091 1 744 000

Detail...
Photo
Call for CROATIAN CERAMISTS

HRVATSKI KERAMIČARI U DUBLINU
Međunarodna akademija za keramiku iz Ženeve, krovna organizacija koja okuplja najznačajnije osobnosti iz svjetske keramike, organizira svake druge godine svoju Generalnu skupštinu u nekom od svjetskih gradova svijeta prilikom koje se na glavnom zasjedanju okupi  velik broj članova Akademije.

Uz ovo zasjedanje priređuje se i čitav niz drugih aktivnosti koje članovima Akademije i ne samo njima, pružaju priliku da se međusobno bolje upoznaju i informiraju o aktivnostima na polju kulture i keramike u zemljama iz kojih dolaze.
Prilika je to i svaki put da se predstave izložbe izabranih umjetnika pojedinih zemalja zastupljenih u Akademiji.
Generalna skupština ove se godine održava u Dublinu od 8. do 12 rujna kada će Hrvatska po prvi puta  pokazati radove svojih petnaest odabranih umjetnika.
Izložba će se održati od 10. do 30. rujna 2014. u povijesnom zdanju
(Dublin Castle) u središtu Dublina.

Rok za prijavu je  5.svibnja 2014. 

Detail...
Photo
INVITATION

Nakon radno intenzivne godine članice KERAMEIKONA,
Hrvatskog keramičarskog udruženja

pozivaju ljubitelje keramike da

u srijedu, 18. prosinca u 19 sati  
u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu

uveličaju skromnu proslavu  sada već gotovo dvanaest godina njihovih mnogobrojih aktivnosti - od radionica do velikih svjetskih izložbi.

Između ostalog, to je rezultiralo i vrlo vrijednom KERAMEIKONOVOM Zbirkom suvremene svjetske keramike koja se u ciklusima prikazuje u KERAMEIKONOVOJ GALERIJI K10.

Ovom prilikom svojoj vjernoj publici keramičarke će  u sklopu tradicionalne manifestacije
KERAMEIKON & prijatelji (desete po redu),

 - predstaviti novi postav Zbirke;
 - katalog Zbirke koji je obuhvatio gotovo sve donirane radove 212 
   autora iz 45  zemalja svijeta;
 - «otkriti cimer»  pred ulazom u Galeriju K10  i
 - predstaviti izložbu radova nastalih u adventskim radionicama: 

stotinjak prelijepih zdjelica sudionici radionica ali i drugi  posjetitelji    moći će  otkupiti svoju ili neku drugu zdjelicu donacijom od minimalno 100 kuna,  - idealni božićni poklon !

Donacije su namijenjene pokriću troškova adventskih radionica a dio će se izdvojiti i u humanitarne svrhe: potporu odličnom studentu koji je u teškoj materijalnoj situaciji.

Dobrodošlicu  Vam žele
 
Ana, Blaženka, Danijela, Gordana, Karmen, Sanja, Snješka, Špagica, Vlasta i Željka!

P.S.
Posjetiteljima se preporuča da se toplo obuku jer u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10 funkcionira tek improvizirano grijanje!

Detail...
ADVENT IN KERAMEIKON GALLERY K 10

Članice KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja pozivaju sve zainteresirane na adventsko druženje i radionice u KERAMEIKONOVOJ GALERIJI K 10 U Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu.

 Sve radionice su besplatne.

Detail...
Photo
Vesna Osojnicki in Macedonia

Na 20. Međunarodnoj koloniji u makedonskom Kičevu smještenom na nadmorskoj visini od 1000 metara održan je od 5. do 20. srpnja susret 31 kipara iz raznih zemalja a Hrvatsku je zastupala akademska kiparica Vesna Osojnički.
U vrijeme kolonije ona je izradila dvije skulpture visoke 2,5 m koje su zatim postavljene na stalno mjesto u Parku skulptura Kuće umjetnosti.

Detail...
Photo
Exhibition of Zdenka Pozaić

U Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2  u Zagrebu, u četvrtak, 17. listopada u 19 sati na izložbi slikarice, grafičarke i keramičarke Zdenke Pozaić bit će predstavljene
Pjesničko grafičke mape i bibliofilska izdanja.

Izložba se može razgledati do 15. studenoga, radnim danom od 8 do 20, a subotom od 8 do 
14 sati.
Na slici crtež Marije Jurić Zagorke Kleme Požgaj

Detail...
Photo
WRANA - BUILDER

U izlozima KERAMEIKONOVE Galerije K10, u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu 9. listopada u 19 sati otvara se izložba Roberta Wrane, slikara i keramičara iz Čakovca.
Izložba ostaje otvorena do 9. studenoga 2013.godine

Umjetnik je rođen u Zalaegerszegu u Mađarskoj. Nakon završene Pedagoške akademije cijeli svoj radni vijek radi kao uspješni likovni pedagog čiji je rad popraćen mnogim priznanjima i nagradama.
Uz pedagoški rad kontinuirano se bavi slikarstvom i keramikom.
Ostvario je više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.
Član je KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja od 2005. godine. Živi i radi u Čakovcu.

«Svoje objekte Robert Wrana ne izrađuje u jednom dahu, već vođen idejom iskušava, propituje, eksperimentira, ne zadovoljava se i započinje ponovo, nalazeći veći užitak u samom aktu stvaranja i istraživanja, nego u krajnjem rezultatu koji je na svom kraju završenosti već daleka prošlost i izvan zora interesa jer misli su već u nekom drugom svijetu, već u nekom novom projektu.
Ovaj put pred nama je umjetnik zadivljen arhitekturom naših istarskih gradića i izgledom varaždinskih karakterističnih zgrada.»
(Blaženka Šoić Štebih, članica Međunarodne akademije za keramiku iz Ženeve)

DOBRODOŠLI NA OTVORENJE IZLOŽBE 9. LISTOPADA U 19 SATI!

Detail...
Photo
Exhibition of Zdenka Pozaić in Zabok

Poznata slikarica, grafičarka i keramičarka Zdenka Pozaić, otvara izložbu svojih grafika, kolaža, reljefa i keramoskulptura u ponedjeljak, 30. rujna 2013. u 18 sati u Velikoj galeriji grada Zaboka, Zivtov trg 10.
Izložba se može pogledati do 20. listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16 do 19 sati ili uz najavu na telefon: 099 707 19 49

Detail...
Photo
ULUPUH EXHIBITION IN LABIN

U utorak, 1. listopada u 20 sati u Gradskoj galeriji u Labinu, Ulica 1. maja 5,  otvara se tematsko-problemska selektirana izložba
ULUPUHOVE Sekcije za keramiku, porculan i staklo, pod naslovom UPORABNE PREOBRAZBE.

Organizator izložbe je ULUPUH u partnerstvu s Gradskom galerijom Labin a kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout. 
Izlažu:
Andrea Bassi, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Nadica Eichhorn, Đurđica Horvat, Pamela Ivanković, Nataša Kabalin, Željka Korbar, Andrea Kržišnik Pušić, Marta Milunić, Zorka Milley, Orjenka Mirjan, Danijela Pičuljan, Zdenka Pozaić, Neva Prpić, Karmen Ptičar, Sanja Stani, Blaženka Šoić Štebih, Marina Tudjina Badurina,

Ivančica Vončina i Klaudija Vukman
Izložba se može pogledati do 17. listopada, radnim danom i subotom od 10 do 14 sati. Nedjeljom je zatvorena. Ulaz slobodan.

Photo
Vladimir Stanislav died

Kako javljaju iz ULUPUHA, u utorak, 24. rujna u 67. godini preminuo je Vladimir Stanislav, član ULUPUH-ove Sekcije za keramiku porculan i staklo, više od trideset godina prisutan u suvremenoj hrvatskoj keramici. Posljednji ispraćaj biti će na zagrebačkom Krematoriju u
petak, 27. rujna u 14.30.
Vladimir Stanislav rođen 1946. u Osijeku, završio je 1966. godine
Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, Odjel keramike.
Bio je član ULUPUH-a, Sekcije za keramiku, staklo i porculan i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Sudionik je brojnih samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu i za svoj rad često nagrađivan.  Cijeli svoj umjetnički vijek tragao je, za novim, suvremenim oblikovanjem. Njegova keramika  utemeljena je na suprotnostima:
s jedne strane kompaktna masa tijela, s druge raspukline i krhotine,
vječita igra između amorfne mase gline i dovršenog umjetničkog djela, početka i trajanja. 

Na slici:
Krhotine, III.nagrada na izložbi Hommage baroku,Varaždin, 1997.

Detail...
   

Sponsors  
LIBRIS
SOING
Grad Varaždin
 
 
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31