Kerameikon Logo
 
KERAMEIKON, Croatian Ceramic Association

KERAMEIKON,

the Croatian Ceramic Association represents a non-profit NGO that gathers ceramic artists, Pottery craftsmen, Art experts, curators, Pottery lovers, institutions, associations and all other who are interested to participate in the promotion and development of ceramic Art.

The prescribed goals on the Association: to develop and upgrade the level of communication and collaboration among ceramic artists on a global international scene.

 
Photo
Good news from KERAMEIKON

Poznata akademska slikarica i keramičarka Višnja Jelačić
(1928.-2007.) dio je svoje ostavštine u keramici i slikama darovala KERAMEIKONOVOJ Zbirci suvremene svjetske keramike.
U toku je obrada donacije u suradnji s akademskom slikaricom i keramičarkom Višnjom Markovinović.

Najznačajniji europski stručnjak za keramiku Gustav Weiß iz Berlina, koji je ujedno i počasni član i suosnivač KERAMEIKONA,  darovao je Udruženju svoju cjelokupnu stručnu literaturu koja na svjetskim jezicima gotovo u potpunosti obrađuje područje keramike u svim njenim aspektima: od njene povijesti, zanatskog i umjetničkog izraza , njenu suvremenost i filozofiju, do tehnika i tehnologije. Sve u svemu preko 1000 knjiga i stručne periodike a sve u pedesetak kutija. Ovakvu stručnu literaturu ne posjeduje nitko na našim prostorima, pa nam to kao Udruženju koje stalno radi i na edukaciji, otvara nove, široke prostore. 

Problem smještaja ovih velikih donacija pokušat će se riješiti u suradnji s varaždinskim Gradskim poglavarstvom, Županijom varaždinskom i Ministarstvom kulture RH i drugim dobrodošlim prijateljima kulture.

Detail...
Photo
Exhibition of Ljerka Njers

U Muzeju baštinjene kulture i sjećanja u Dvorcu Sv.Križ Začretje,
poznata hrvatska slikarica i keramičarka Ljerka Njerš, izlaže svoju keramiku, slike, crteže, monotipije, glinotiske i staklo nastalo u razdoblju od 1985. do 2013. godine.
Izložba će se otvoriti u subotu, 28. rujna u 12 sati a ostaje otvorena do 28.listopada 2013.

Detail...
Photo
KERAMEIKON COLLECTION IN KRAPINA

Prije dvanaest godina grupa varaždinskih entuzijasta kojima su se pridružili i drugi umjetnici iz Hrvatske ali i Gustav Weiß, keramičarska legenda iz Njemačke, osnovala je KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje.
U neprofitnoj organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje  keramike kao specifične vrste umjetnosti, okupile su se snage koje su si postavile vrlo visoke ciljeve koje uspješno ostvaruju organiziranjem tečajeva, seminara, škola, kolonija, radionica i drugih oblika edukacije, s posebnim naglaskom na mlade,  organiziranjem domaćih i međunarodnih izložbi, te cijelim nizom drugih aktivnosti.
Tokom godina nastala je vrlo značajna i vrijedna KERAMEIKONOVA Zbirka suvremene svjetske keramike koja sadrži više od 230 doniranih djela sa svih kontinenata. Sva djela  prošla su
stručnu selekciju ili su nagrađivana na KERAMEIKONOVIM međunarodnim izložbama, posebno na izložbi CERAMICA MULTIPLEX.

Zbirka se u ciklusima, stalno izlaže u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10
u Kukuljevićevoj 10
u Varaždinu.

Od 7. rujna do 15. listopada 2013. dio Zbirke ugošćuje Pučko otvoreno učilište Krapina i njegova Galerija grada Krapine.
Za tu priliku  Blaženka Šoić Štebih i Danijela Pičuljan
pripremile su i postavile djela 45 umjetnika  iz 21 zemlje svijeta i Hrvatske. Sve su to radovi koji su donirani Zbirci 2012. godine a sami po sebi govore koliko je keramika uzbudljiva, raznovrsna i posve specifična vrsta umjetnosti. Radovi će publici pružiti priliku da upozna najrazličitije autorske pristupe kao i raznovrse tehnike izrade keramike. Današnja velika mogućnost brze komunikacije omogućila je KERAMEIKONU, Hrvatskom keramičarskom udruženju da se na  području keramike poveže sa gotovo  cijelim svijetom ali i da keramiku i u fizičkom smislu približi našoj kulturnoj javnosti jednako kao što informaciju o aktivnostima hrvatskih keramičara putem svoje mrežne stranice www.kerameikon.com  pronosi svijetom.

DOBRO DOŠLI NA OTVORENJE IZLOŽBE U ATRIJU  GALERIJE GRADA KRAPINE, U SUBOTU, 7. RUJNA U 19,30 SATI U !

Photo
Exhibition of Ana Eres
Photo
Members of KERAMEIKON in Istria
Detail...
Photo
ceramic exhibition in Botanical Garden in Zagreb
Detail...
Photo
Exhibition of Zeljka Bracko in Varazdin

Exhibition of Zeljka Bracko will be held from
June 12 till June 30 2013

in
KERAMEIKON Gallery K10
in Kukuljeviceva street 10 in Varazdin

Detail...
Photo
58 PREMIO FAENZA AWARDS

International Competition of Contemporary Ceramic
26 May - 22 September
Aggiungi al calendario
Opening Saturday 25 May, at 17:00

Detail...
Photo
Annual Assemby of KERAMEIKON

Annual Assembly of KERAMEIKON was held on April 26, 2013 in new gallery in Kukuljeviceva street in  Varazdin

Photo
KERAMEIKON signed Agreement about cooperation with Deputy Mayor of Varazdin
   

Sponsors  
LIBRIS
SOING
Grad Varaždin
 
 
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31