• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON potpisao Sporazum o suradnji s Gradom Varaždinom
 

U petak, 26. travnja 2013. godine, dogradonačelnica grada Varaždina Natalija Martinčević i predsjednica KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja, Blaženka Šoić Štebih, potpisale su u Gradskoj vijećnici Sporazum o poslovnoj suradnji. Ovim se Sporazumom Udruženju omogućava besplatno korištenje prostora u Kukuljevićevoj ulici 10 za izlaganje keramike pretežno iz KERAMEIKONOVE zbirke suvremene svjetske keramike koja je namijenjena Gradu Varaždinu, varaždinskim ljubiteljima keramike kao i posjetiteljima grada.
Galerija u Kukuljevićevoj 10 ima svoje redovito radno vrijeme kada posjetitelji mogu besplatno razgledati aktualni postav.
Utorkom, srijedom i petkom od 18 do 20 sati
a četvrtkom, subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati.
Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena.
Mogući su i grupni posjeti prema dogovoru na telefon 091 1 744 000.

O  KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike
Prostor je namijenjen izlaganju KERAMEIKONOVE zbirke suvremene svjetske keramike koju privremeno čini 225 keramičkih umjetničkih djela iz čak 45 zemalja svijeta. Zbirka i dalje raste  a sadrži odabrana donirana djela svjetske keramike izlagane na I, II, III. i
IV Međunarodnom festivalu postmoderne keramike i izložbi CERAMICA MULTIPLEX. U njoj se čuvaju gotovo svi nagrađeni radovi od 2005. do 2012. godine kao i radovi s drugih KERAMEIKONOVIH izložbi s kojih su umjetnici svoje radove darovali posebno za Zbirku.
Radovi su najrazličitijih dimenzija i izrađeni su najraznovrsnijim keramičarskim tehnikama i stilovima. Zastupljeni su umjetnici sa svih kontinenata od Australije, Austrije, Belgije, Crne Gore, Češke, Danske, Egipta, Estonije, Finske, Grčke, Irske, Italije, Izraela, Japana, Kanade, Kine, Litve, Mađarske, Makedonije, Meksika, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Pakistana, Poljske, Puerto Rica, Rumunjske, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske, Velike Britanije, Venezuele i Hrvatske.
Ova iznimna vrijedna Zbirka zasigurno će postati nezaobilazno mjesto ne samo za varaždinske ljubitelje umjetnosti već i brojne turiste koji navraćaju u Varaždin koji svojim epitetima grada baroka, glazbe i cvijeća sada zaista može dodati i epitet grada keramike.
Nakon razgledanja izložbe posjetitelji će se moći i sami okušati u izradi keramike u  sklopu  radionica pripremljenih baš za njih.

 

19.04.2024 - 20:37