• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Igor Fabris

Rođen 1972. godine u Puli. Slikanjem u raznim tehnikama i crtanjem bavi se od najranije mladosti a od 2004. godine svoje zanimanje usmjerava prema keramici. Nakon što je završio tečaj keramike kod pulske keramičarke Danice Kranjc i sam pokreće niz radionica i tečajeva.
U suradnji s udrugom MERLIN sudjeluje u projektu «Izvorni sjaj pulske Arene» kojem je cilj osmišljavanje i izrada originalnih i autohtonih proizvoda od keramike.
Član je Udruženja likovnih i književnih stvaratelja  «Uliks» iz Pule i KERAMEIKONA od 2009. godine.

Adresa:
Šijanska cesta 6
52100 Pula


Danica Kranjc piše o njegovom radu:

Čovjek je po svojoj prirodi homo creator pa svi imamo potrebu za kreiranjem i stvaranjem. Međutim, Igor Fabris je fantastičan primjer mladog poslovnog čovjeka koji se s tom prirodnošću uspješno i odlučno  suprotstavlja svakidašnjem životnom i poslovnom stereotipu, formalnostima, konformizmu a katkad i besmislu, te ako nema uz njega dovoljno ljepote prirodnosti, spontanosti i poigravajuće misaonosti on će si to sam priuštiti u svom kreativnom kutku kuda se zaneseno  povlači kako bi unapređivao i izgrađivao svoje nad ja u svakom pogledu.
Baveći se različitim materijalima i medijima, njegove  su ruke jednostavno pronašle glinu ili je ona našla njega po nekom «zakonu» još od Adamovog  rebra, kako bi je u vrlo kratkom roku s lakoćom savladao s tehničko-zanatske strane i likovno jezične, tj. oblikovne.
Njegovi radovi pod nazivom «Priroda i prirodnost» su estetski uravnoteženi keramičko kameni obluci (umjereno spljošteni, gotovo pravilne zaobljenosti) s tehnički prihvatljivom i skladnom kombinacijom drugog materijala tj. metala koji će pomalo karikaturalno ljudski postaviti na noge te apstraktne
(pune i prošupljene, pojedinačne i skupne) oble forme prirodne boje kamena, vode, pijeska… I površina keramike dodirom priča istu prirodnost…









 
29.03.2024 - 07:31