• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
New exhibitions in KERAMEIKON
 

U subotu, 28. studenoga u 11 sati u KERAMEIKON-ovoj Galeriji K10 u Kukuljevićevoj ulici 10, opet se otvara dvostruka izložba.

AMERIKANCI U VARAŽDINU nazvan je dio izložbe unutar  prostora Galerije gdje su postavljeni radovi  24 američkih umjetnika koji su svoje radove darovali KERAMEIKON-ovoj zbirci suvremene svjetske keramike.Svi su radovi prošli selekciju a neki su i nagrađeni. Zbirka je od samog početka namijenjena gradu Varaždinu i sa svojih sada već tristotinjak djela predstavlja novo kulturno blago grada.

U velikim izlozima Galerije K 10 mogu se pogledati radovi vezani uz doba Adventa pa je taj dio izložbe nazvan KERAMEIKON U ADVENTU.  
Na ovoj izložbi sudjeluje 24 umjetnika iz Hrvatske i Slovenije: Suzana Baljak, Štefanija Baranašić, Vanda Bilinski, Iva Nina Borčić, Marina Blažek,Željka Bračko, Ivančica Cvitić Znidarčić, Nadica Eichhorn, Ana Ereš,Igor Fabris , Sapana Gandharb, Jadranko Gjerek, Narcisa Glažar, Ljubica Lovrenčić, Helena Jarnjak, Lidija Maček Stanić, Višnja Markovinović, Višnja Naerlović, Nataša Ninić, Dora Pezić Mijatović, Jadranka Rukavina, Karmen Šarman, Blaženka Šoić Štebih, Marija Višić Guina i Ivanka Vrbanec.

Veliki izlozi Galerije omogućavaju pogled na izložbu i s ulice, pa će postav  će zbog nedostatka grijanja u Galeriji ipak biti dostupan posjetiteljima  ili uz poziv na  091 1 744 000,   do 9. siječnja 2016.

Ovo otvorenje također je i mala proslava prijema KERAMEIKON-a u grupno članstvo Međunarodne akademije za keramiku sa sjedištem u Ženevi.

 

29.03.2024 - 15:52