• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Suvremena japanska keramika u Varaždinu

Putujuća izložba Japanske fondacije

Japanska fondacija, koja je osnovana 1972. godine,  posebno je tijelo u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova Japana. Njen je cilj promicanje međunarodne kulturne razmjene i suradnje na tri globalna područja: umjetnost i kulturna razmjena, učenje japanskog jezika u stranim zemljama i podrška japanskim studijima i intelektualnoj suradnji. Fondacija predstavlja japansku kulturu širom svijeta.
U sklopu aktivnosti Fondacije organizirana je i putujuća izložba japanske suvremene keramike. Nastala 1988. godine i obnovljena novim radovima 2003. godine predstavlja 44 trodimenzionalne keramičke kompozicije 29 autora koji su bili aktivni u periodu od 1950. do 1990. godine.
Nakon Rige izložba se organizira u Zagrebu i Varaždinu a nakon toga putuje u Marseille.
U Zagrebu se održava od 9. do 26. siječnja u Gliptoteci HAZU a od 6. do 24. veljače 2008.godine, KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje organizira je u Varaždinu, u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin.

   
keine photo  
Izlagači
keine photo  
Otvorenje izložbe

Izložba je otvorena  prisustvu japanskog veleposlanika i gradonačelnika grada Varaždina.
Izložbu su predstavile Mirjana Dučakijević, voditeljica Galerije starih i novih majstora, Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKON-a i Ivan Mesek, dogradonačelnik grada Varaždina, te japanski veleposlanik.

Photo
 
Prošetajte izložbom
U razdoblju od tri tjedna, izložbu je posjetio velik broj ljubitelja keramike.
28.03.2024 - 15:45