• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Popratni programi Festivala

U subotu 18. travnja  u 16 sati započinje
THE  ARTIST'S SHOW

(Predstavljanje umjetnika koji sudjeluju na izložbi)
Svaki izabrani umjetnik/ca ima priliku da predstavi sebe i svoj rad uz pomoć dijapozitiva, projekcija s CD-a ili filma na DVD-u. Predstavljanje pred publikom može trajati najviše 15 minuta.
Službeni jezik je engleski, bez prevoditelja.


Od 20. do 25. travnja -  Radionica s Marijom Geszler Garzuly, poznatom mađarskom umjetnicom. Tema radionice:
DNEVNIK Porculan i različiti drugi materijal (mixed media) u spomen na poznatog japanskog umjetnika Takaka Arakija koji je umro 2007. godine a bio je vrlo poznat po svojim prelijepim biblijama i po svojim eksperimentiranju s tehnikama tiskanja kroz 60 godina.
Obradit će se tehnike tiskanja na različitim materijalima kao što je kamenjača, porculan, metal, papir i tekstil. Ispunit ćemo te materijale sjećanjima, radit ćemo eksperimente s različitim tehnikama tiskanja i utiskivanja, u mnogo slojeva koje ćemo sastaviti u oblik knjige zatim ih raspoloviti a zatim  paliti u električnoj peći ili peći za raku na višim temperaturama nego je to uobičajeno.
Pozabavit ćemo se malo i poviješću i pogledati materijal s CD-a.
Sudionici radionice trebaju donijeti svoje vlastite alatkice, staru iznošenu čipku, zavoje od 100 postotnog pamuka, komadiće rukom izrađenog papira, tanke listove metala, hrđavog i izderanog, nađenog na odlagalištu otpada.

Od 4. do 9. svibnja -  Radionica s Berndom Pfannkucheom,  poznatim izdavačem revije Neue Keramik iz Njemačke.
Gradit ćemo lončarsku peć po uzoru na peć starih Rimljana. Radionica će se u suradnji sa Zavičajnim muzejom održati na origalnom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama , kraj Varaždina. Naučit ćemo sve od izrade sirovih opeka u kalupu do izgradnje peći i paljenja u njoj,  robe obrađene terra sigillatom.

Svi upiti mogu se poslati na info@kerameikon.com

Sve oko mogućnosti smještaja u Varaždinu i više od toga možete saznati ako posjetite agenciju Lily Tours


 


 
29.03.2024 - 11:34