• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Popratne manifestacije

Osim radionice o porculanu koju je vodio Gustav Weiss iz Berlina, popratni program I Međunarodnog festivala postmoderne keramike sadržavao je
dvodnevni simpozij s temama na kojem su o tradicionalnom lončarstvu govorile Dunja Šarić iz Zagreba i Ljerka Albus iz Gradskog muzeja Varaždin.
Imre Schrammel iz Mađarske, govorio je o tendencijama u modernoj keramici a Maria Baumgartner o Umjetničkoj akademiji u Linzu na kojoj predaje keramiku. O Školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu govorila je Ivančica Cvitić Znidarčić.
Stanko Špoljarić kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu, sažeo je povijest i razvoj umjetničke keramike u Hrvatskoj a Gustav Weiss je održao  predavanje o postmodernoj keramici.
Bila je to prilika i da se predstavi prvonagrađena umjetnica iz Njemačke, Margret Weise, zatim hrvatske umjetnice Dora Pezić Mijatović, Ljerka Njerš, Božena Štih Balen a Boris Roce i Vesna Osojnički govorili su o svojim akcijama i radionicama.
Od 16. do 18. listopada na Stančićevom trgu  zatim je izgrađena peć od papira a učenici Graditeljske škole iz Čakovca vrlo su aktivno pomogli gradnju "vatrene figure" koja je paljena duboko u noć.


 
19.04.2024 - 01:17