• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON & prijatelji

 

KERAMEIKON & prijatelji je serija izložbi izabranih umjetnika koji su članovi Udruženja ali i drugih - kako smo ih nazvali - njhovih prijatelja. Jedini uvjet izlaganja je kvaliteta predloženog rada o čemu uvijek odlučuje stručni žiri sastavljen od članova Umjetničkog savjeta KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja.

Izložbe se održavaju redovito u mjesecu prosincu povodom Dana grada Varaždina i pod pokroviteljstvom varaždinskog gradonačelnika.

Izložbe se organiziraju u prostorima koje je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske potvrdilo kao relevantne galerijske prostore.

   
Photo
KERAMEIKON & prijatelji VIII.

7. Međunarodni bijenale keramike grada Kapfenberga u Austriji, predstavlja se u sklopu ciklusa izložbi KERAMEIKON & prijatelji 
od 3. do 31. prosinca 2011. u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin.
Otvorenje je 3. prosinca 2011. u 12 sati u prisustvu predstavnika Kapfenberga, na čelu sa dr. Josefom Kaltenböckom, pročelnikom za školstvo, mlade i kulturu grada Kapfenberga.
Izložba koja je pod naslovom INSIDE OUT održana u Kapfenbergu od 30. rujna do 6. studenoga 2011. predstavlja izbor radova 48 umjetnika iz 25 zemalja svijeta a među njima i radove dviju predstavnica iz Hrvatske: Danijele Pičuljan i Blaženke Šoić Štebih.
Uz profesionalne umjetnike predstavlja se i grupa mladih iz Ugande s 11 radova koji su nastali u sklopu projekta Vision for Africa International Uganda.
Izložba je plod dugogodišnje suradnje KulturZentruma i keramičarke Waltraut Gschiel iz Kapfenberga s KERAMEIKONOM, Hrvatskim keramičarskim udruženjem i njegovo predsjednicom Blaženkom Šoić Štebih.
Nakon otvorenja izložbe umjetnici koji sudjeluju na izložbi kratko će, uz pomoć videomaterijala, prikazati svoju umjetničku aktivnost.Slijedeće godine izložba CERAMICA MULTIPLEX 2012. kao glavna manifestacija IV. Međunarodnog festivala
postmoderne keramike 2012. gostuje u Kapfenbergu, pa je ova varaždinsko gostovanje svojevrsna najava i rezultat pripreme ovog najvećeg i najznačajnijeg projekta na polju keramike u Hrvatskoj.
Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz potporu Ministarstva kulture RH i Zagrebačke banke

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca 2011. a može se razgledati
od utorka do petka od 9 do 17 sati a

subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.
U dane blagdana i na dan izbora izložba je zatvorena.

Photo
KERAMEIKON& prijatelji VII. (2010.)

Izložba KERAMEIKON & prijatelji VII  nastavak je tradicionalnih je godišnjih  smotri hrvatskih i inozemnih keramičara okupljenih  oko KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja a njen je glavni cilj održanje kontinuiteta suradnje među svim hrvatskim keramičarima bili oni članovi KERAMEIKONA ili ne.
O njihovom sudjelovanju odlučuje isključivo kvaliteta umjetničkog rada.

keine photo
KERAMEIKON & prijatelji VI. (2009.)

Tradicionalna izložba KERAMEIKON & prijatelji šesta po redu iz te serije održat će se od 12. do 30. prosinca 2009. u KERAMEIKONOVOM Studiju za keramiku, Križanićeva 13, Varaždin.
Ovaj put izložba nosi naslov: ZIMA I OKO NJE a okupila je 39 umjetnika čije su radove odabrale izbornice Dora Pezić Mijatović i Ivančica Cvitić Znidarčić.

Photo
KERAMEIKON & prijatelji V. (2008.)

U seriji izložbi nazvanoj KERAMEIKON & prijatelji koja se po peti put održava u mjesecu prosincu ove je godine na temu zime okupljeno 37 autora iz cijele Hrvatske.

keine photo
KERAMEIKON & prijatelji IV. - Najbolje iz Austrije i Hrvatske 2007-2009.

Pod tim je naslovom u suradnji s austrijskim udruženjem ICCA iz Beča tokom godine dana pripremljena  izložba na kojoj se predstavlja deset austrijskih i dvadesetišest hrvatskih keramičara. Umjetnike iz Austrije odabrala je
Rosemarie Benedikt a
umjetnike iz Hrvatske odabrale su
Višnja Markovinović i Dorica Pezić Mijatović.

Uz odabrane umjetnike sudjeluju i drugi umjetnici - naši gosti a svoje radove izlažu i selektorice.

 

Photo
KERAMEIKON & prijatelji III. 2006. - Varaždin kao inspiracija

Izložba je održana u Galeriji ZLATI AJNGEL u Gajevoj ulici u Varaždinu od 8. do 22. prosinca 2006. godine.

Photo
KERAMEIKON & prijatelji s vama u adventu 2004.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina od 6. do 31. prosinca 2004. godine u Kuli stražarnici, Gradskog Muzeja Varaždin, održana je izložba posvećena Božiću

Photo
KERAMEIKON & prijatelji 2003.
Izloža je održana u galeriji DORART u Varaždinu, od 6. prosinca 2003. do 6. siječnja 2004. a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.
29.03.2024 - 16:11