• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Novosti
Photo
57. Međunarodna izložba keramike u Faenzi- Italija
Međunarodna izložba keramike u talijanskoj Faenzi otvorena je isključivo mladim umjetnicima koji do 31. prosinca 2010. još nisu navršili četrdesetu godinu života.
Rok za prijavu je produžen do 14. studenoga 2010.
 a izložba će se održati od 19. lipnja do 25. rujna 2011. u Faenzi.
Detaljno...
Photo
Stručno putovanje u Mađarsku

Stručno putovanje u Mađarsku

Članovi KERAMEIKONA,Hrvatskog keramičarskog udruženja i njihovi prijatelji i kolege, posjetit će Mađarsku od 13. do 14. studenoga 2010. kako bi saznali više o mađarskoj tradicionalnoj i umjetničkoj keramici.
Program putovanja predviđa posjet slikovitom gradiću Szentendreu na obali Dunava u kojem je smješten Muzej Margit Kovacs, doajenke mađarske umjetničke keramike.
U Budimpešti će grupa posjetiti Muzej primijenjene umjetnosti i atelje suvremenog, vrlo značajnog mađarskog keramičara Antala Pazmandija.
Drugi dan putovanja predviđen je za posjet Internacionalnom studiju za keramiku u Kecskemetu.

Photo
Poziv na sudjelovanje na izložbi KAO IGRAČKA

Pozvani su svi umjetnici, ne samo keramičari, da sudjeluju na izložbi koja će se održati od 18. prosinca 2010. do 15. veljače 2011. u KERAMEIKONOVOM STUDIJU ZA KERAMIKU u Križanićevoj ulici u Varaždinu a tokom 2011. godine i  u drugim galerijama.
Izložbu podupire Ministarstvo za kulturu RH i Grad Varaždin.
Rok za prijavu: 15. studeni 2010.

Detaljno...
Photo
Izložba Đurđice Horvat
U ponedjeljak, 25. listopada 2010. u 19 h u Galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33,
otvara se samostalna izložba keramičarke Đurđice Horvat.
Izložba nosi naslov MOJI ČUVARI a može se razgledati do 6. studenoga od ponedjeljka do petka od 10 do 18 h.
Subotom, nedjeljom i blagdanom Galerija je zatvorena
Detaljno...
Photo
60 godina ULUPUH-a (1950. – 2010.)

U Galeriji ULUPUHA u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu, u četvrtak, 14. listopada od 14 do 21 h predstavit će se Sekcija za keramiku, porculan i staklo.
Naime, ULUPUH, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u 2010. godini obilježava svoju 60. obljetnicu.
Tim povodom u Galeriji ULUPUH će se u razdoblju od 14. do 25. listopada široj javnosti predstaviti sve  ULUPUH-ove sekcije.
Program započinje u četvrtak, 14.10. u 14 sati, predstavljanjem Sekcije za keramiku, porculan i staklo, jedne od najstarijih ULUPUH-ovih sekcija u njegovom sastavu od samog osnutka 1950. godine.
Danas Sekcija broji oko stotinjak članova.
U proteklih 60 godina u Sekciji su djelovala najznačajnija imena hrvatske keramike poput Vlaste Baranjay, Stelle Skopal, Blanke Dužanec, Ivana Švertaseka, Marte Šribar, Jelene Antolčić i drugih a u razdoblju od 1984. do 1997. godine Sekcija je bila nositelj Svjetskog trijenala male keramike, jednog od najeksponiranijih projekata Udruženja.
Unatrag nekoliko godina Sekcija se redovito predstavlja godišnjim problemskim i selektiranim izložbama kojima,  u suradnji s kustosima poput Višnje Slavice Gabout promiče suvremeno shvaćanje keramike kao medija.
U četvrtak, 14. listopada, od 14 do 21 sat, u Galeriji ULUPUH posjetioci će moći razgledati plakate, kataloge i monografije a pojedina izdanja i kupiti po prigodno sniženim cijenama.  Uz radove nekih članovau Sekcije njihovo djelovanje bit će predstavljeno i projekcijom fotografija a prikazat će se i filmovi o uglednim svjetskim keramičarima, keramičarskim manifestacijama i akcijama.
Tako će se ovom prilikom na svoj način predstaviti Željka Korbar, Ivančica Vončina, Andrea Bassi, Dora Pezić Mijatović, Ljerka Njerš, Đurđica Horvat, Vedrana Balković, Danijela Pičuljan, Helena i Vlasta Jarnjak, te Blaženka Šoić Štebih.

Detaljno...
Photo
9.International Ceramic Festival '11 Mino, Japan

9.International Ceramic Festival '11 Mino u Japanu, održat će se od 16. rujna do 23. listopada 2011.
Predstavit će se dostignuća u funkcionalnom industrijskom dizajnu, funkcionalnom dizajnu iz umjetničke radionice kao i keramičkoj umjetnosti gdje se zahtijeva keramičko umjetničko djelo jedinstvene kreativnosti i tehnike.
Selekcija radova odvija se na nekoliko nivoa a oko 200 radova za izložbu će odabrati  međunarodni žiri sastavljen od pretežno azijskih stručnjaka za keramiku.
Prijave s fotografijama najviše 6 radova nastalih isključivo u posljednje tri godine  mogu se slati poštom ili dostaviti on line od 1. studenoga do najkasnije i zaključno do 10. siječnja 2011. godine do 17 sati po japanskom vremenu.

Detaljno...
Photo
Međunarodna akademija za keramiku raspisala natječaj za prijem novih članova

Međunarodna akademija za keramiku iz Ženeve  IAC, raspisala je natječaj za prijem novih članova.
Najtječaj koji se otvara svake druge godine otvoren je do 31. siječnja 2011.
Kandidate mogu predlagati samo punopravni individualni članovi IAC-a(sponzori).
Svaki od kandidata treba pripremiti:
1. 5 visokovrijednih fotografija svojih recentnih radova u JPEG 
    formatu na CD-u.
2. Curriculum vitae uključujući datum rođenja, adresu, telefon, 
    faks, e-mail, web adresu - sve na CD-u
3. Pismo u kojem opisuje što ga to motivira da se pridruži IAC-u
4. Pismo s preporukom glavnog predlagatelja (sponzora) kao i 2
    dodatna pisma sponzora koji predlažu kandidata
5. Dodatne materijale kao što su katalozi, revije, kopije članaka,
    knjige. Sve se to prilaže CD-u i šalje na adresu IAC-a
Prikupljene materijale o kandidatu glavni spozor šalje na adresu ureda IAC-a u Ženevi.
Izbor kandidata obavit će Vijeće IAC-a u rujnu 2011. a predsjednica IAC-a Janet Mansfield predstavit će nove članove na zasjedanju Generalne skupštine IAC-a u američkom gradu Santa Feu.

Detaljno...
Photo
3.Međunarodni trijenale silikatne umjetnost u Kecskemetu, Mađarska

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 3. međunarodnom trijenalu silikatne umjetnosti  koji će se održati u kolovozu 2011. godine u Kecskemetu, Mađarska.
Tema izložbe je "21.stoljeće".
Rok za prijavu je 31. ožujka 2011. a prijavnica se može naći na www.kitsa.org.
Svi upiti mogu se poslati na info@kitsa.org
Organizatori su Fundacija za suvremenu umjetnost i Internacionalni studio za keramiku iz Kecskemeta. Međunarodni žiri dodijelit će novčane nagrade, mogućnost izlaganja kao i mogućnost studijskog boravka  u Internacionalnom studiju za keramiku u Kecskemetu.
Manifestacija će osim natječaja i izložbe uključiti i međunarodnu radionicu.

Detaljno...
Photo
Margareta Krstić zaštitila svoje radove

Državni zavod za intelektualno vlasništvo RH  odobrio je zahtjev Margarete Krstić da zaštiti izgled nekih svojih radova.
Kroz razdoblje od pet godina autorica je zaštitila izgled MLIKARICE, DONDOLAŠA I MORČIĆA

Detaljno...
Photo
Ljerki Njerš posebno priznanje u Srbiji

Na međunarodnoj izložbi Umjetnost u minijaturi koja je 11. rujna 2010. otvorena u Centru za kulturu Majdampek među ostalim nagradama dodijeljena je i posebna nagrada u kategoriji stakla
i keramike. Nagrada je pripala poznatoj hrvatskoj keramičarki i akademskoj slikarici Ljerki Njerš za njen rad u staklu pod nazivom Fantazija I.
Na izložbi se predstavilo 200 umjetnika iz 20 zemalja svijeta a izložene su slike, skulpture, keramika i nakit a zastupljena je  i digitalna umjetnost.
Radove za izložbu odabrao je tročlani stručni žiri.
Na izložbi osim Ljerke Njerš iz Hrvatske sudjeluje i Margareta Krstić, članica KERAMEIKONA.

Detaljno...
 
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 04:04