• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje

je neprofitna umjetnička organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike, institucija, asocijacija i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje keramike kao specifične vrste umjetnosti.

Članovi
Udruženja su istaknuti keramičari iz Hrvatske ali i inozemstva.

 
Photo
Izložba u Mimari

Povodom dolaska pape u Hrvatsku, u muzeju Mimara u Zagrebu,
svečano će se  3. lipnja 2011. u 20 sati,  otvoriti izložba portreta i skulptura bl. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. pod nazivom
„Papa kao motiv u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti“.
Organizator izložbe je galerija Laudato Corde.

Među tridesetak slika i skulptura izložen je i rad poznate grafičarke i keramičarke Zdenke Pozaić.
Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja 2011.

Detaljno...
Photo
Izložba povodom papinog dolaska u Hrvatsku

Povodom dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, u kapeli Župnog stana u Jelenju, otvorena je izložba pod naslovom PAPI U ČAST.
Pod motom "Mi moramo biti promjena koju želimo vidjeti u svijetu" izloženi su radovi djece - polaznika likovne radionice koju je vodila Margareta Krstić.

Detaljno...
Photo
KERAMEIKON U IMOTSKOM

U srijedu, 18. svibnja 2011. u 20 sati, povodom Međunarodnog dana muzeja, u Zavičajnom muzeju Imotski, B.Bušića 41, otvara se međunarodna izložba keramike koju su priredili KERAMEIKON, Zavičajni muzej i Pučko otvoreno učilište iz Imotskog.
Naime, izložba KAO IGRAČKA, iz serije KERAMEIKON i prijatelji VII koja je održana od 18. prosinca 2010. do 12. veljače 2011. u Varaždinu gostuje u Imotskom a zbog veličine prostora u ponešto suženom obliku.
Izložit će se radovi umjetnika iz Slovenije, Njemačke, Italije, Srbije i Hrvatske.
Uz izložbu, 19. svibnja Blaženka Šoić Štebih i Danijela Pičuljan, predsjednica i dopredsjednica KERAMEIKONA, održat će prigodnu radionicu za djecu i odrasle.
Izložba ostaje otvorena do 26. lipnja 2011.

Detaljno...
Photo
Održana Godišnja skupština KERAMEIKONA

U petak 06. svibnja 2011. godine, s početkom  u 17 sati, u prostoru KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja u Križanićevoj 13, održana je redovna  Godišnja skupština.

Detaljno...
Photo
Preminuo Emil Benčić

Dugogodišnji član ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo, Emil Benčić, preminuo je 9. svibnja 2011. u Rijeci.
Rođen 1930. u Zagrebu, Emil Benčić pohađao je Školu za primijenjene umjetnosti u Zagrebu, Odjel keramike u klasi prof. Stelle Skopal.
Njegov opus obuhvaća skulpture oblikovane u drvu, uporabnu i dekorativnu fajansu, porculanske skulpture i reljefe u staklu.Ostvario je preko 60 samostalnih izložbi, sudjelovao na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te u radu 19 simpozija i kolonija. Za svoj je rad primio značajne nagrade i priznanja.
Godine 2009. ULUPUH je objavio njegovu monografiju pod naslovom: Emil Benčić: "Od znatiželje do iskustva"

Detaljno...
Photo
Izložba slika Roberta Wrane u Čakovcu

U izložbenom prostoru Centra za kulturu u Čakovcu u utorak,
10. svibnja u 19 sati, u sklopu 38. Majskog muzičkog memorijala "J.Š.Slavenski", otvara se izložba slika Roberta Wrane pod naslovom:
"VUPREM OČI".

Detaljno...
Photo
Članovi KERAMEIKONA izlažu na Bijenalu mozaika u Rijeci

Na Bijenalu mozaika koji se u Rijeci održava od 5. do 26. svibnja 2011. izloženi su radovi 60 odabranih umjetnika među kojima su i radovi članova KERAMEIKONA.
"Priče iz kutije za cipele: koji je otisak tvoj?" naslov je zajedničkog rada Suzane Baljak i pok. Tanje Fabijanić. Boris Roce izlaže dva rada od kojih je onaj pod naslovom "Energija" uvršten u katalog manifestacije.

Detaljno...
Photo
Nova izložba Inese Margevica iz Letonije

Nova izložba oslikanih porculanskih tanjura letonske umjetnice Inese Margevica otvorena je 4. svibnja 2011. u galeriji Apsida u Rigi.
Izložba nosi naslov "High and low tide" i ostaje otvorena do 15. svibnja 2011.
Inese Margevica je donatorica KERAMEIKONOVOJ zborci suvremene svjetske keramike.

Detaljno...
Photo
ŽIVOT KERAMIKE

U Arheološkom muzeju u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, otvara se u utorak, 3. svibnja 2011. u 20 sati,  izložba pod naslovom
ŽIVOT KERAMIKE - keramička produkcija latenske kulture.

Izložba ostaje otvorena do  3. kolovoza 2011.

Detaljno...
Photo
Izložba stakla Ljerke Njerš u Zadru

Povodom 2.godišnjice Muzeja antičkog stakla u četvrtak, 5.svibnja 2011. u 19 sati, otvara se izložba stakla Ljerke Njerš prije prikazana u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU.

Detaljno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 06:22