• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje

je neprofitna umjetnička organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike, institucija, asocijacija i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje keramike kao specifične vrste umjetnosti.

Članovi
Udruženja su istaknuti keramičari iz Hrvatske ali i inozemstva.

 
Photo
III Međunarodni festival postmoderne keramike 2009. - Izložba CERAMICA MULTIPLEX
Ovaj je Festival već tradicionalna međunarodna izložba keramike čija će se glavna manifestacija - izložba CERAMICA MULTIPLEX održati od 18.travnja do 24. svibnja 2009. godine u Gradskom muzeju Varaždin
Detaljno...
Photo
Izložba Vesne Barbieri u Rijeci
Članica ULUPUH-a i KERAMEIKON-a,  izlaže unikatne uskrsne pisanice u riječkoj Galeriji LAVAL
Detaljno...
Photo
Viola Grgasović izlaže u Sesvetama
Poznata keramičarka poziva na svoju izložbu
Detaljno...
Photo
10. godišnjica Međunarodnog festivala filma o keramici i staklu u Montpellieru, Francuska

U Kongresnom centru Corum u Montpellieru, održat će se od 4. do 6. travnja 2008. godine
6. Međunarodni festival filma o keramici i staklu.

Detaljno...
Photo
Međunarodna akademija za keramiku u Kini
Nakon što je 2006. godine, 42. Konferencija Međunarodne akademije za keramike, održana u Rigi, 43. Konferencija održat će se u Kini.
Detaljno...
Photo
Blaženka Šoić Štebih u Koblenzu
Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKON-a i članica ULUPUHOV-e Sekcije za keramiku, staklo i porculan, sudjeluje svojom zdjelom na međunarodnoj izložbi koja se pod nazivom "Tassen, Teller und Schalen 2008 - Spoj funkcionalnosti i estetike", održava od 29. veljače do 30. ožujka 2008. u njemačkom gradu Koblenzu a u organzaciji Handwerkskammer Koblenz. Sudjeluje preko 100 izabranih umjetnika iz 15 zemalja. "Šalice, tanjuri i zdjele predstavljaju osobni odnos prema doživljaju života i kulturi života. To je od zemlje do zemlje, od regije do regije, tako različito kao što je i način života čovjeka, njegovih tradicija, njegovih zanatskih tehnika i korištenih materijala." piše organizator u pozivnici na izložbu.
Detaljno...
Photo
Vladimir Pecić: «SIMBIOZE II»
U utorak, 4. ožujka 2008. u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, Tkalčićeva 14, otvara se izložba Vladimira Pecića «SIMBIOZE II». Izložba ostaje otvorena do 17. ožujka.
Detaljno...
Photo
Članice KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja, primljene u ULUPUH
Zdenka Pozaić, počasna članica i Željka Bračko, aktualna dopredsjednica KERAMEIKON-a primljene su ove godine, nakon što su prošle selekcijski postupak, u redovno članstvo u ULUPUH-u.
Detaljno...
Photo
Suvremena japanska keramoskulptura u Varaždinu
Poslije Gliptoteke HAZU u Zagrebu, od 6. do 24. veljače 2008.godine, izložba je u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin u organizaciji KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja. Izložba se organizira u suradnji s Japanskim veleposlanstvom u Zagrebu uz potporu Japanske fundacije, Gradskog poglavarstva Varaždin i Ministarstva kulure RH.
Detaljno...
Photo
Suvremena japanska keramoskulptura
Izložba 'Suvremena japanska keramoskulptura' otvara se u srijedu, 9. siječnja, u 19 sati, u Gliptoteci HAZU u Zagrebu (Medvedgradska 2). Autor izložbe je Kenji Kaneko - kustos Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Tokya. Na izložbi su prezentirana 44 djela 22 autora, nastala u vremenskom rasponu od 1982. do 2002. Izložba je bila postavljena u Rigi, a poslije Gliptoteke HAZU, izložba će biti postavljena u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin u organizaciji KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina. Izložba u Gliptoteci HAZU otvorena je do 26.siječnja, a uključena je u projekt Noć muzeja koji će se realizirati u petak, 25.siječnja, te će tu noć muzeji biti otvoreni za javnost do 1 sat iza ponoći.
Detaljno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 05:55